2013. március 14., csütörtök

Üzenet egy kedves Névtelen hozzászólónak

Nem vagyok az a típus aki különösebben ki akad egy-egy hozzászóláson vagy hasonlók, de azért akadnak néha olyan dolgok, amiket én sem tudok szó nélkül hagyni. És ez most szerintem abszolút "megérdemel" egy külön bejegyzést.
Ma boldogan ücsörögtem a Mekiben és a megérdemelt csibeburgeremet majszoltam, örültem, mert túléltem a kint tomboló szélvihart és épp a brazil levelezőtársamnak válaszoltam (:P), amikor ránéztem az emaileimre és láttam, hogy 2 Névtelen hozzászólás érkezett a blogomra. Rögtön összeszorult a gyomrom, mert tudtam, hogy ez most valami negatív lesz, ugyanis Névtelenül csak egy embertől szoktam pozitív visszajelzést kapni, Vandától, de ő épp ott ült velem szemben, úgyhogy félve nyitottam meg az üzenetet és a félelmem nem volt alaptalan.
A következőt olvastam egy  júliusi bejegyzésnél:
Most pedig szeretnék egy részletes választ adni erre:
1. Még szakemberek közt is ritka az olyan, aki valóban szépen és tartósan dolgozik, nemhogy olyanok közt, akik otthon maszekba megoldják Maguknak, mert sajnálnak kiadni 3-4-5 hetente 2000-2500 Ft-ot...
Még az elején szeretném leszögezni, hogy nem azért szeretnék megtanulni gél lakkot csinálni, mert sajnálom a pénzt a körmeimre. Erről szó sincs. Szerintem alapból nem kis pénz megvenni a lámpát, a lakkokat és az összes többi kelléket. Alapból egy darab lakk, ami ráadásul 4ml, ha jól emlékszem 1800 forint körül volt, de kérlek javíts ki, ha tévedek, az utóbbi időben nem vettem gél lakkot.
Elsődlegesen egyszerűen azért szeretném ezt megtanulni, mert érdekel minden, ami körmölakkozással kapcsolatos, szerintem ez nem "bűn".
2. nyilván 2 réteges (legalább) ez a szín 
Két rétegben van.
3. Nekem a 108-as pl egy rétegben is tökéletes már
Az rendben van, de a képen a 109-es látható.
4. Továbbá a fényt sem látom a körmödön, holott a gél lakk 0-ás fénye sokkal intenzívebb és tartósabb, mint a sima Top shine műköröm fényzselé.
Sajnálom, tudod mivel olyan zsugori vagyok, hogy nem költök 3 hetente műkörmösre, ebből következik, hogy nem egy hiper-szuper fényképezőgépem van. Ugyanakkor én szeretem a fényképezőgépemet, de kicsit már eljárt felette az idő és nehéz vele lekapni a körmök valódi állapotát, ha a fényviszonyok nem tökéletesek.
5. A gél lakknak van egy kötési ideje is.. Ki tudja, mennyi ideig lámpáztátok (már, ha lámpáztátok egyáltalán... :D)
A hivatalos Crystal Nailses videó alapján készültek a körmök. Ott elmondják, hogy mennyi ideig kell a lámpázni. És lehet, hogy nem vagyok műkörmös, de bármilyen hihetetlen ennyit tudok, hogy a gél lakkot lámpázni kell.... Sőt megsúgom, hogy ezt még a 6 éves húgom is tudja.
6. valamint elő kell készíteni a körmöt (reszelővel, primerrel, nail prep, stb..)
Épp ez volt a gondom, hogy akkor még nem volt primerem, azóta már van, illetve az összes többi felsorolt dolog megtalálható a készletemben.
7. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bízzátok szakemberre és ne házilag oldjátok meg, mert higgyétek el, hogy többnyire nem fog ennél jobban sikerülni... 
Köszönöm szépen a felettébb kedvesen megfogalmazott tanácsaidat, a kép amihez írtál 2012. júliusában készült. Azóta 2013. márciusát írjuk, sokat gyakoroltam, beszereztem a hiányzó primert és mostanában semmi gond nem merült fel az általam készített gél lakkokkal, de ezt te is láthattad volna, ha több bejegyzést is elolvastál volna, amit ebben a témában írtam. Úgyhogy örömmel jelenthetem, hogy igenis sikerült ennél sokkal jobban. Ráadásul most már egyáltalán nem pattognak le a körmök, 3 hétig remekül bírják, akkor is csak azért szoktuk leszedni őket, mert csúnya a lenövés.
8. Megköszönném, ha felvállalnád a nevedet, ha már ilyen "kedves" hozzászólással gazdagítod a blogomat.

És a ráadás:
 Ugyan a blogon az óra valamiért nem a pontos időt mutatja, de azért a két hozzászólás között eltelt idő jól megfigyelhető. Elnézést kérek, hogy kerek 3 óráig nem válaszoltam, de van más elfoglaltságom is mint egész nap a gép előtt ülni. Mivel 17 éves vagyok nyílván iskolába járok és a kérdéses időpontban még spanyolon voltam. Viszont a hozzászólásokról még emailben is kapok értesítést, úgyhogy a jövőben sem kell izgulni, észre fogom venni a hozzászólásodat a régebbi bejegyzéseknél is.


36 megjegyzés:

  1. nem értem, hogy miért jelent problémát az embereknél, ha az 'első szárnyrebegtetések' nem olyan minőségűek lesznek, mint azoknál, akik már akár több, mint 10 éve a szakmában vannak.

    ha valakinek nem tetszik, ne olvassa, szerintem az ő értelmi szintjét jelzik ezek a lenéző, kellemetlen stílusú és sürgető kommentárok (gondolom izgatottan várta, hogy mit lépsz arra, hogy bunkó),
    plusz ha ekkora a szája, igazán megmutathatná, hogy ő mire képes.

    szerintem nem ér annyit ez az ember, hogy bárki is foglalkozzon a szájalásával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen megmutatom Neked a munkáimat, hidd el, nem azért írok névtelenül, mert szégyellnem kéne bármit is, hanem feleslegesnek tartom, hogy pl a Google fiókommal belépjek egy-két komment miatt...

      Törlés
    2. http://www.mukorom.hu/mukormos/adrienn-musitz-mukormos-3591

      Ettől most bizonyára előrébb leszel és lefikázhatod a munkáimat, de igazából nem érdekel, hiszen a vendégeim elégedettek és tudom, hogy maximálisan odafigyelek és igyekszem precíz munkát végezni..

      Törlés
  2. hozzátenném, hogy nekem a munkáid nagyon tetszenek, ötletesek, és jól vannak kivitelezve. és szerintem pozitívum az is, hogy nem simán csak ecsettel és sima lakkal dolgozol, hanem különböző technikákat is megtanulsz. ezekhez kitartás és türelem is kell,
    plusz eléggé időigényes, szóval suli mellett nem várhatja el senki, hogy majd ötpercenként nézel fel a blogodra csak azért, hogy neki válaszolgass. nevetséges.

    VálaszTörlés
  3. Hagyd a picsbe.
    Alap műveltség nem ugatni névtelenül. A masik moderald a kommenteket.elkerulod az okoskodó embereket.
    Eszrevettem tokre sok okos ember van mindenféle blogokon frocskolnek de arcuk nincs mert nevtelenek.tipikus!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaza van Áginak. Névtelenül könnyű pammogni..

      Törlés
    2. Röhejes, hogy a legnagyobb problémátok, hogy tudjátok e ki vagyok, vagy sem :D Mivel ez ekkora problémát okoz Nektek, megmutatom Magamat, bár, hogy őszinte legyek, szerintem egy névvel még nem lesztek előrébb. Egyszerűen feleslegesnek tartottam belépkedni a Google fiókomba egy-két komment miatt, de mivel ez ad Nektek a legnagyobb támadási felületet, hát tessék! ;)

      Törlés
  4. Kedves névtelen !

    Szerintem akkor pattogj, ha jogos oké?!

    Nemegyszer csinált nekem már gél lakkot (enyém volt a kék francia a sárga virágokkal és a fehér francia a fekete mintákkal). Abszolút meg voltam elégedve velük :) Több mint egy hónapig fennmaradtak, a fehér mindkét bált kibírta.
    Képzeld még lámpáztuk is ,bizony ám... Wwáooo
    Abszolút nem jogos ,hogy egy nagyon régi posztban ócsárolod, hiszen mindenkinek el kell indulnia valahonnan nem??!!

    Ahhoz meg, hogy névtelenül kommentelsz csak gratulálni tudok... -.-" chh Szánalmas....

    Ha nem tetszik ne nézegesd, komolyan mondom lehidalok tőled.. xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem azzal van a probléma, hogy kezdőként még nem tökéletes a munkája, hanem azzal, hogy az anyagot hibáztatja érte és nem a saját hülyeségét... Üdv; a "NÉVTELEN"

      Törlés
  5. Én szeretném megkérdezni a tisztelt "szakmabeli" névtelen hozzászólótól, hogy ő talán úgy bújt ki az anyjából, hogy tökéletes gél lakkot csinált?! -.-"
    Mindent el kell valahol kezdeni, és ez a blog gondolom én arra is jó a bloggerinának (aki írja), hogy itt is nyomon követhesse a haladását...Szerintem az se volt olyan vészes, bár én nem vagyok "szakmabeli", de én úgy néztem azt a körmöt, hogy azt egy gyakorló csinálta...És szerintem azóta már nagyon szép dolgokat csinálsz úgy mellesleg...Bár én ehhez nem értek ugyebár...hiszen mint kiderült...a névtelen hozzászólón kívül senki sem ért ehhez...-.-"
    Értem én, hogy ez a szakmája meg ügyfelek kellenek, de azt nem úgy, hogy lehúz valakit, aki legalább nem a pénzért csinálja, hanem azért mert tényleg érdekli, és csinálni szeretné...-.-"


    Ez a finomított verzió még...az ilyen névtelen bunkóktól falnak tudnék menni...én ezért tiltottam le a névtelen hozzászólást, mert aztán valami csúnyát találok válaszolni, és elkergetem a KEDVES olvasóimat/látogatóimat...
    Nekem minden esetre tetszik ez a viszonylag higgadt hozzáállásod, és kívánok türelmet a továbbiakban is az ilyen nagyon "okos" hozzászólókhoz...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan már.. Aki szakmabeli, az csak és kizárólag azért dolgozik szerinted, hogy pénze származzon Belőle?! Elárulok egy titkot; Magyarországon minden 2. nő műkörmösnek hiszi Magát, azt hiszik, hogy mivel ez divatos szakma, megváltják a világot, rohadt gazdagok lesznek és hipp-hopp nagy vendégkörük lesz... Lósz_rt! Csak az marad életben ebben a szakmában aki szívvel-lélekkel űzi azt, több évig kitartóan tanul, dolgozik, gyakorol, hogy legyen egy vendégköre, képzi Magát folyamatosan.. És behányok az ilyen kis feltörekvő "manikűrösnekhiszemmagam" tinipuniktól..

      Törlés
    2. ÜGYFELEK? Akarod mondani vendégek. Na ez tökéletesen tükrözi, hogy semmi közötök a témához. Inkább ez a szánalmas. :D

      Törlés
  6. Ne is törődj vele! Az érthető, hogy a körmösök büszkék a szakmájukra különösen azok esetében, akik valóságos művészekké váltak az elmúlt években. De azért az is igaz, hogy ehhez a szakmához nem kell agysebésznek lenni. A neten minden szükséges információt meg lehet találni, és elérhető áron jó minőségű anyagokat lehet beszerezni. Ha az ember odafigyel a higiéniára, jó a kézügyessége és a megfelelő procedúrát betartja, akkor gyorsan bele tud jönni ebbe. Én is magamnak csinálom a körmeimet és nem azért, mert nem lenne pénzem megfizetni, egyszerűen csak nincs időm órákat üldögélni szalonokban és legfőképpen nincs hajlandóságom alkalmazkodni a körmösök időbeosztásához. Csak így tovább Panka, ügyes vagy és szépen összeszedted a választ is. :) Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell agysebésznek lenni, de mint a példa mutatja, valaki még ehhez sem ért. ;)

      Törlés
    2. Senki sem mondta, hogy agysebésznek kell lenni, de a tanfolyamok nem véletlen vannak.. Én Magam is a 4 fal közt kezdtem el saját Magamtól, de idővel beláttam, mindent nem tud megtanulni az ember egymaga, kell a szakértői tanács és a tanulás! A kézügyességről nem is beszélve...

      Törlés
  7. köszönöm lányok, az összes válasz nagyon jól esett!:)
    olyan megfontolásból nem szeretném csak letiltani a névtelen hozzászólásoka, hogy van olyan barátnőm, aki névtelenül szokott írni, de ha elfajulnak a dolgok akkor nyílván az lesz a következő lépés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Szerintem semmi degradálót nem írtam az első kommentemben, kulturáltan formáltam egy NEGATÍV kritikát. Azért, mert negatív egy kritika, még nem feltétlen kell az embert leírni. Te Magad is elismerted, hogy hagytál ki lépést (primert és társai), mégis felszívtad a taknyot és egy új bejegyzést szenteltél Rám.. A 108-as és a 109-es testvérlakkok, szóval az, hogy melyiket hoztam éppen szóba, tökéletesen mindegy, de nyugodtan takarózz azzal, hogy Te a 109-est tesztelted, nem a 108-ast.. A gond nem azzal volt, hogy próbálkoztál, hanem, hogy az anyagot írtad le a saját ügyetlenséged Miatt és ezt még most sem vagy hajlandó elismerni, inkább beállítasz egy nethuszárnak, mert névtelenül írtam (mekkora bűn, anyám!)

      Hogy fair legyek, a munkáimat az alábbi linken megnézheted Te is ( http://www.mukorom.hu/mukormos/adrienn-musitz-mukormos-3591 ) Nem vagyok profi, de annyira épp eléggé értek a szakmámhoz, hogy véleményt tudjak alkotni a munkáidról!

      Törlés
    3. Mondjuk 17 évesen, gondolom nem a saját fizetésedből szponzorálod magadnak az anyagra a pénzt :'D Mert, ahogy te is fogalmaztál, nem két fillér beszerezni mindent.

      Törlés
    4. Nem hát! :D És apuci kicsi lánya most megsértődött, amiért nem borult mindenki a lábai elé a hányás munkáját látva. :D

      Törlés
  8. fantasztikus, csak gratulálni tudok hogy névtelenül mekkora magabiztosság van az emberekben... szánalmas ez az egész, de azért érdekelne hogy nem e féltékenység van ebbe az egészbe hogy szakmabeliként esetleg nem tud ilyen gyönyörűeket alkotni mint te!! De fölösleges ragozni azt hiszem a hozzászólások mindent elárulnak, SZERETJÜK A BLOGODAT !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pff.. :D Tipikus hozzáállás.. Ha az ember negatív kritikát alkot, már rögtön féltékeny.. Hidd el, nincs mire féltékenynek lennem, pláne nem egy 17 éves kislányra, aki azt sem tudja, hogyan kell előkészíteni egy körömfelületet gél lakkozás előtt :'D

      Törlés
    2. Ja... És egyébként igazad lehet. Ilyet tényleg nem tudok csinálni - Hála égnek :DDD - ( http://24.media.tumblr.com/3c47940608312032beb8c22f32e5a010/tumblr_mjpf77GlLs1rm0svoo1_1280.jpg )

      Törlés
    3. Csak tudod kedves Adrienn negatív kritikát meg tudni kell alkotni ha már itt tartunk, mert a te megjegyzésed elég félreérthető ilyen szempontból... Az meg hogy mi a véleményed a Panka körmeiről tartsd meg magadnak, szerintem ha nem vetted volna észre majdnem mindenki egyetért hogy igenis szép körmöket csinál, és nem értem neked most ez miért jó hogy itt kakaskodsz... örülj a saját körmeidnek és keress más embert akit basztathatsz itt senki nem kíváncsi rád...:DDD

      Törlés
    4. Ezt a blogot és a kis barátnőket a National Geographic-nak kellene mutogatni, annyira durva esetek. :D Menjetek aztán szopkodjátok körbe Pankát, szebb körmötök sose legyen. Ámen.

      Törlés
  9. Ha te is elismered, hogy sok dolgot nem úgy csináltál, ahogy kell, akkor miért bánt a kritika? Ami lehetne akár építő jellegű is, ha nem vagy ennyire beszűkült látókörű.
    Azóta írtál helyesbítést, hogy "igen, én voltam a balf@sz, nem az anyagok a hibásak"? Nem.
    Tudod, van az a csodálatos találmány, amit keresőnek hívnak. Ez alapján találtam én is ide, ugyanis pont ezt a lakkot szerettem volna megvenni. Gondoltam megnézem milyen felkenve, kiadta a blogodat. Hát megmondom őszintén, elszörnyedtem a képek láttán. És nem, nem a képek minőségével van baj, hanem a "munkádéval". Igazából ugyanazokat tudnám leírni, amit az ottani kommentelő, pedig szakmabeli sem vagyok.
    Ezért igazán kár volt egy külön posztot írni, vagy ennyire nincs témád?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy vannak külső szemlélők, akik nem elfogult "pankakörmökblogfanok" ;)

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek veletek!

      Törlés
    3. Nagyon gáz vagy Panka, de én jót röhögtem rajtad. :"D Inkább megfogadnád a tanácsokat, komolyan... 17 évesen még nagyon van mit tanulnod. Más téren is, ahogy látom....

      Törlés
    4. Gyere Pet, toljunk inkább be egy csibeburgert :'D

      Törlés
  10. Kislány! Építő jellegű kritika! Létezik, hidd el!! Ne sértésnek vedd, hanem tanulj belőle!! Nem kell mindent támadásnak venni, bevallom, én sem szórakoznék azzal, hogy látszódjon a nevem a hozzászólásnál, ha nem csináltatok volna ekkora csetepatét emiatt :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A másik meg, hogy: Ki nem tojja le, hogy te csibeburgert eszel, meg, hogy kikkel levelezel...?! Kicsit eltértél a lényegtől, korodból adódóan nem sok komolysággal vagy megáldva! Az igazán jó manikűrösök és műkörömépítők igenis művészek és zokon veszik, ha azt az anyagot írjátok le, amivel ők tökéletesen bánnak. Mellesleg minden Crystalos videón, ami az oldalukon és youtube-on szerepel, hozzáteszik, hogy inkább bízzuk szakértőkre körmeinket!

      Törlés
    2. Mindjárt én is indítok egy autószerelős blogot, kb. ugyanannyira értek a témához, mint ő a körmökhöz. :""D

      Törlés
  11. Írt bejegyzést utána hogy elfelejtette a primert... Én sem vagyok nagy "fan" de komolyan,ez nem egy "művészi portfóliót csinálok" blog mint Adrienné,aki természetesen kifogástalan minőségű,és kinézetű munkákat készít,ez egy hobbiblog! Senki nem a tökéletes művészire törekszik,amúgy is 17 éves. Miért fáj nektek ha a szüleitől ilyet kap ajándékba... Én is kaptam már drága lakkot, és drága(ámde pocsék) könyvet. Igen írt erről egy bejegyzést. Igen azért írta oda a burgert meg stb,mert ez a blog róla szól!És igen valamilyen szinten neki is és a Névtelen kommentelőnek is igaza volt. Én sem örülnék ha a blogomhoz támadó bejegyzéseket írnának,de végülis építő,ámde bunkó kritika volt. Fölösleges egy hobbiblogban kakaskodni hogy királyak a munkáid,mert ettől marha unszimpatikus leszel. Nekem tetszenek hogy ezek olyan körmök,amiket én otthon is megtudok csinálni. Ja,és a többi bunkó,akinek semmi véleménye sincs ,csupán önbizalmat rombol,az takarodhat a francba. Lehet írni kritikát,be lehet zárni ,el lehet kapcsolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a hobbival van gond, te hiperanalfabéta gyöktörzs. -.- A gond az, hogy a profi minőségű Crystal Nails lakkokat szarozza le, közben meg ő a BÉNA.

      Törlés
  12. Jó most már elég volt.
    Tényleg egy hozzászólást még fel lehetne fogni építőleg, de ez amit most műveltek már szánalmas.
    Adrienn, köszönöm a linket, de én soha nem süllyednék eddig, hogy ott ócsároljalak. Egyrészt mert nem ismerlek, másrészt meg engem nem tesz boldoggá veletek ellentétben az, ha másokat bántok.
    Azt viszont ki szeretném kérni magamnak, hogy mégis hol szaroztam le a Crystal Nails lakkokat?! Mert direkt visszaolvastam azt a bejegyzést és nem szidtam a márkát, sőt a végére odaírtam a bejegyzésnek, hogy csalódott vagyok, hogy nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem, de ennek ellenére nem fogom feladni a próbálkozást. Szerintetek, ha az lenne a véleményem, hogy szar akkor továbbra is ezzel a márkával próbálkoztam volna? Azért kicsit gondolkodjatok mielőtt írtok...
    Beismerem és eddig se tagadtam, hogy a saját hülyeségemből nem sikerültek a körmök, de azóta már minden rendben van.
    Az meg, hogy kit érdekel, hogy mit eszem és kivel levelezek, Sakura is írta, hogy ez az én blogom, rólam szól, lényegében olyan ez, mint egy napló, amit mindenki lát. Azért hoztam létre, hogy ne vesszenek kárba a körmök, amiket csinálok, de közben megszerettem ezt az egészet és kicsit próbálom személyesebb hangvételűre venni.
    Ha nem tetszik a blogom nem kell olvasni, ilyen egyszerű, igazán nem fogtok hiányozni.
    Egyébként meg nem szeretném, ha tönkre tennétek a blogomat a hozzászólásaitokkal és egy nagy vita helyszíne lenne csak, úgyhogy mostantól kezdve moderálom a hozzászólásokat.
    Most pedig úgy veszem, hogy itt lezárult a vita és az ide érkező megjegyzéseket nem fogom közzé tenni, meguntam.

    VálaszTörlés